1

TeamTelefoon uitleganimatie

client: Teamtelefoon

TeamTelefoon vroeg ons om een uitleganimatie te maken voor ze. 

Met de app van TeamTelefoon regel je zelf gemakkelijk je bereikbaarheid. Als er wordt gebeld naar het teamnummer schakelt TeamTelefoon automatisch door naar de bereikbare teamleden. Een oplossing waarmee je als team optimaal bereikbaar bent. Hierdoor wordt de ‘doorgeeftelefoon’ overbodig en krijgt de cliënt altijd iemand aan de lijn.

Voor ons was het belangrijk om te laten zien dat  door de app te gebruiken zorgverleners meer tijd hebben voor hun cliënten. Een ander belangrijk onderdeel was om te laten zien dat de app makkelijk te gebruiken is. Daarom hebben we heel duidelijk laten zien hoe de app werkt.

De app zelf was al een tijdje in gebruik. Dit zorgde ervoor dat het design al af was van de app. Omdat het gebruik van de app de belangrijkste onderdeel is van de animatie was het belangrijk om niet af te wijken van het design. Daarom wilde we ervoor zorgen dat vormgeving ook animatie vriendelijk was. Dat is gelukt, door meer textuur te verwerken en de knoppen wat groter te maken is de vormgeving herkenbaar geworden terwijl het perfect blend met de rest van de animatie.

In een animatie van 70 seconden hebben wij met veel succes laten zien hoe een product kan worden uitgelegd. Wij vonden het heel leuk om een uitleg animatie voor start up TeamTelefoon te maken.

De ervaringen en het verhaal van de klant kunt lezen op de website van TeamTelefoon

STORYBOARD

2

KLEURPALET

 Het kleurpalet kregen wij van TeamTelefoon als het palet van hun eigen huisstijl. In de animatie hebben we ervoor gezorgd dat de huisstijl altijd herkenbaar is.
4

KARAKTERS

Voor de animatie hebben wij verschillende karakters ontworpen en geïllustreerd.

5
6

APP ILLUSTRATIES

De wel was al eerder vormgegeven. Wij vonden het belangrijk om die stijl animatie vriendelijk te maken zodat het perfect past in de stijl van de animatie. 
7

OMGEVING ILLUSTRATIE

voor de animatie hebben we verschillende plekken vormgegeven. Zo zijn we bij de mensen thuis, op het werk of buiten in het park.

9
THANK YOU
meer werk van ons

HEEFT U NOG VRAGEN?

wilt u ook een animatie? Stuur dan een e-mail naar contact@dotolina.com of vul dit formulier in.