Animatie Platform Makers

Behance-project01_01

Auteursrecht Animatie voor Platform makers

Auteursrechten zijn eigendomsrechten, in deze animatie film, gemaakt in opdracht van Platform Makers, wordt de basis van het auteursrecht uitgelegd. Dit was animatie één uit twee.

Er wordt veel gezegd en geschreven over het auteursrecht. Iedereen die een ‘origineel werk van letterkunde, wetenschap of kunst’ maakt of wil gebruiken, heeft in principe te maken met de Auteurswet. Artiesten en producenten hebben rechten via de Wet op de Naburige Rechten. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Het auteursrecht vervult vele functies. Om hoogleraar Informatierecht Bernt Hugenholtz te citeren: “Het auteursrecht is er natuurlijk niet alleen voor de auteurs (of voor de exploitanten), het is er voor ons allemaal. Het auteursrecht vervult een veelheid aan maatschappelijke en economische functies: het bevordert de productie van cultuur­goederen, het stimuleert de informatie-­economie, het houdt juristen van de straat, enzovoorts. Een van de belangrijkste functies is misschien wel dat het auteurs in staat stelt zelfstandig van hun werk te leven, zonder te hoeven dansen naar de pijpen van een baas, een opdrachtgever, een suikeroom of vadertje staat. Het is belangrijk deze kwetsbare groep in stand te houden − voor de diversiteit van onze cultuur, voor de pluraliteit van het informatieaanbod, als remedie tegen de voortgaande mediaconcentratie, voor onze democratie.”

Bekijk het hele proces op behance

Behance-project01_03
Behance-project01_04
Behance-project01_06
Behance-project01_07

HEEFT U NOG VRAGEN?

Wilt u ook een animatie? Stuur dan een e-mail naar contact@dotolina.com of vul dit formulier in.