Animatie laten maken Utrecht


Dotolina is een animatiestudio uit Utrecht en gespecialiseerd in het laten maken van 2D en 3D animaties en illustraties voor bedrijven, instanties, producten en alles daartussen in.  

Animaties komen in verschillende vormen en maten. Geen één animatie is hetzelfde. Heeft u een product of een dienst dat u aan de wereld wilt laten zien, wilt u de missie of successen van uw organisatie met de anderen delen of uw verkoop stimuleren? Dan is animatie de beste oplossing. Bij ons bent u op het juiste adres.

Wij verwerken complexe informatie tot makkelijk begrijpbare animaties. In animatie is alles mogelijk en mag alles. Een animatie kan wat ons betreft niet gek genoeg zijn. Tegelijkertijd weten wij precies hoe de boodschap toch zakelijk kan blijven en het niet kinderachtig wordt. 

Met minder nemen wij niet genoeg. Wij maken animaties met aandacht en liefde en dat onderscheidt ons. Wij willen onze klanten iets unieks bieden, geen fabriekswerk. Maar alleen goed design is voor ons niet genoeg. Het gaat om de boodschap. Wij helpen vanaf het het begin onze klanten zoveel mogelijk om de juiste boodschap te vertellen. Want wat is nou een animatie zonder verhaal? 

Het begint vaak bij een idee. Als iemand een animatie wilt laten maken dan is er vaak al een idee.  Met onze kennis & ervaring helpen wij om dat idee te transformeren naar een prachtige animatie. Dit doen we altijd in samenspraak met de opdrachtgever. Pas als er een goed en juist script ligt beginnen met nadenken van het design. 

Waarom een animatie laten maken? 

Het gebruik van een animatie kan ontzettend nuttig zijn voor uw bedrijf. Zo zorgt een unieke animatie dat u echt onderscheidend bent van andere. In een tijd waar iedereen zichtbaar is online, is het steeds moeilijker om te onderscheiden. Daarnaast kan animatie gebruikt worden om complexe onderwerpen te versimpelen en voor iedereen begrijpbaar te maken. Binnen enkele minuten kan door animatie een product of dienst worden uitgelegd. Dat is iets dat een “live video” niet kan. Animatie zorgt voor een persoonlijke connectie met klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Onze animatie studio is gevestigd in utrecht. Vanuit Utrecht zijn we landelijk goed te bereiken en staan wij klaar om voor iedereen animatie te laten maken.

Hoeveel kost het laten maken van een animatie?

Dat hangt van meerdere factoren af. Omdat alles mogelijk is in animatie kan de prijs per animatie verschillen. Dat ligt aan de stijl, de complexiteit, hoeveelheid karakters en scenes. We geven graag duidelijkheid aan onze klanten. Daarom bespreken wij altijd van te voren een vaste prijs af. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Een ander belangrijke factor is de lengte van de animatie. Misschien moet er alleen een korte Pre roll gemaakt worden of een uitleg animatie van meerdere minuten. Dit heeft grote invloed op de uiteindelijke prijs van de animatie. 

Benieuwd hoeveel een animatie laten maken zou gaan kosten? Neem dan contact met ons op en wij maken een vrijblijvende offerte. 

Hoelang duurt het laten maken van een animatie?

Wij vinden kwaliteit ontzettend belangrijk. Omdat elke animatie uniek is kan het eventjes duren voor een animatie af is.. Gemiddeld leveren wij een animatie op tussen de 2-4 weken. In het maakproces zitten meerdere contactpunten met de klant. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten waar we mee bezig zijn en zich betrokken voelen in het proces. Het is immers jullie animatie. 

Vanuit onze studio in Utrecht helpen wij u met het laten maken van een animatie.

Voor we kunnen beginnen aan maken van illustraties en animaties moet het concept helemaal kloppen. Zo willen we graag zeker zijn dat we zelf begrijpen waar we een animatie over maken. Het script moet uitgeschreven worden en de informatie moet begrijpbaar zijn voor de doelgroep. 

Tijdens het maken testen, experimenteren en designen we veel. Een goed design heeft vaak meerdere alliteraties nodig. Op die manier zorgen wij ervoor dat we de beste designs voor onze klanten maken. Vervolgens gaan we beginnen met het maken van illustratie en vervolgens gaan we echt animaren. Ook zaken als een voice-over, muziek, sounddesign en montage moeten worden gedaan tijdens het maakproces. 

bekijk hieronder al onze stappen in het maakproces.

Benieuwd naar ons proces?

STAP 1: briefing

Wilt u een Animatie laten maken?Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar uw ideeën en wensen om de beste resultaten te leveren die perfect aansluiten op uw behoeften. We bespreken eerst al uw wensen voor het project hier kunt u kunt uw ideeën en inspiratie met ons delen

STAP 2: Concept, script en storyboard

Nadat we het doel van uw project weten en onze ideeën hebben gedeeld, beginnen we aan de conceptfase. Op basis van uw wensen, komen we met een concept en script. We bespreken eerst het script met u om er zeker van te zijn dat u hiermee tevreden bent. Vervolgens transformeren we de woorden in schetsen en maken we een storyboard. Met het storyboard kunt u duidelijk zien hoe de animatie eruit komt te zien.

STAP 3: Styleframes en design

Een belangrijke stap voor het animeren is het ontwerp en illustratie. Op dit punt zullen we de styleframes maken en u kunt precies zien hoe uw animatie eruit zal komen te zien. Voor elk project zal deze fase net wat anders zijn. Voor sommige animaties maken we karakter ontwerpen. Dit kan in 2D & 3D zijn en anoloog of digitaal gemaakt. Ongeacht de stijl, we zullen ervoor zorgen dat u tevreden bent met het ontwerp en de illustraties voordat we verder gaan met het animeren.

STAP 4: Animatie

Hier begint de magie als het concept tot leven komt. Dit is de meest tijdrovende fase van het hele proces. Afhankelijk van de lengte, complexiteit en stijl van het project kan het weken duren om een ​​animatie af te ronden.

STAP 5: Sound design en muziek

Muziek en sound design brengen de animatie naar een hoger niveau. We bespreken aan het begin van het project waar we de muziek vandaan gaan halen. Misschien heeft u al een muziekstuk dat kan worden gebruikt.

Mocht dat niet het geval zijn, GEEN PANIEK. We werken met een aantal fantastische sound designers en muziekproducenten samen die voor u de beste muziek kunnen produceren. Klinkt dit als teveel? Geen zorgen! Er is ook een andere manier. We kunnen een bestaand nummer kiezen dat het beste bij uw project past. Hoe dan ook, We helpen u de beste muziek te kiezen voor uw project.

STAP 6: Oplevering

Op dit moment ontvangt u de geëxporteerde animatie op basis van uw technische vereisten. U kunt nu uw animatie aan de hele wereld laten zien! Nu kunnen we het eindresultaat samen vieren!

Neem nu contact met ons op.